Tekstit

Reikä kuussa

Katselen kuuta  kuten moni muukin kun on kuun aika. Minun kuussani on reikä  elämän koodien kulkea. Ajatukset, teot, toiveet ja tunteet,  haaveiden, pettymysten koko  kirjo. Raakana tarjolla avarasti, hetken viipyen sitten hajoten  vailla merkitystä, elämän antamaa. Siinä on totuus. Se on armoton.

Vanhat ystävät

Ovat vähissä vanhat ystävät  poissa monin tavoin. Kun jonkun tapaa,  huomaa vanhuutensa. Eivät kaikki sairaita ole, mutta heikkoja usein. Autan häntä autosta,  kädestä pitäen. Tunnen vapinan  kun voima puuttuu. Se koskee sydämeen,  hauras on ihminen silloin.

Missä se on

Elokuun aamuna katson kauas.  Näen vuoret ja laaksot,  mäet ja notkot,  kaukana soljuvan virran,  metsät ja pellot  välissään maantie autoineen.  Se on selvää kaikki. Käännän katseeni.  Näen sijaamattoman vuoteen pöydän paperiröykkiön lääkepurkit ja pesemättömät astiat  pyykit kuivumassa telineellä. Kuulen ajatusten sekavan syöksähtelyn: Missä se on, missä se on  tarkoitus tälle kaikelle  päivän tulla ja mennä?  Se on edessä aina  kunnes taakse jää.

Kesän juhlaa

Ole tässä iloinen  vietä kesän juhlaa. Tykit syytää kuolemaa, poliitikot suojaliiveineen  uransa ajajat. Kuolleet katsovat tyhjin silmin elämää, joka oli ja meni. Jätti jälkeensä merkin  kirjurin kirjaan.

Eihän rakkaus kuole

Eihän rakkaus koskaan kuole. Kuihtuu kyllä, kalpenee  ja kuivuu  hoidon puutteessa  osaamattoman ikkunalla. Metamorfoosina  muistuttaa menneestä myös uutteraa unohtajaa. Sanapörssin kärjessä  rakkaus keikkuu  ajasta toiseen, inflaation uhrina ystävyyden kanssa kärkisijasta kamppaillen. Rakkaus on arka lintu. Harvoin pesii rahapuussa.

Kello

Ystävällisesti katsoo kello,  21.57 ilmoittaa ajan olevan. Miksi tuntuu ystävälliseltä? Päivän päättymistäkö tarkoittaa  vaiko helpotusta  jostakin jota en tajua  en osaa nimetä? En ole omaperäinen aikoineni,  jokainen sitä miettii aikanaan. Mutta suuri onni uskaltaa  sanoa luojan kiitos,  onko kello jo noin paljon!

Kuolema

Huomaan usein miettiväni kuolemaa. Älkää pelästykö, ei tämä ole sitä, että olisin itseäni murhaamassa. Jossain vaiheessa elämää vain alkaa tuntua siltä, että kaikki on nähty. Minä olen onnellinen onnettomuuksieni keskellä. Kiitän ystäviäni kaikesta huolenpidosta ja huomiosta. Kaikkeen en kykene, mutta kenellekään en kanna kaunaa.  Harva kokee näillä vuosikymmenillä sellaista onnea kuin kohdalleni on  sattunut. Näin ajattelen. Kaikkien onnettomuuksien jälkeen. Kaikella on hintansa, suuressa laskurissa.  Mutta mitään en antaisi pois. +++